Hospitality og værtskab

2024/2025
Engelsk titel
Hospitality & Hostmanship
Uddannelse
International hospitality management
Niveau
Professionsbachelor
Start semester
1. Semester
Fagets varighed
1 semester
Opstart
Efterår
Ects
12
Udd. element
Obligatorisk
Undervisningsprog
Dansk
Fagelement
Nationalt
Studiested
Cphbusiness Søerne
Fagkode
4162101CS
Fagområder
Hospitality og værtskab
  • Indhold og formål
    Fagelementet indeholder kultur- og gæsteforståelse, kommunikation og udviklingen
    heraf i virksomheden. Der er et fokus på at udvikle en hospitality-
    /værtskabstankegang, der kan skabe værdi i virksomheden.
  • Læringsmål
    Viden
    Den studerende skal:
    • have udviklingsbaseret viden om hospitality-erhvervets praksis og anvendt
    teori og metode indenfor hostmanship1
    • kunne forstå praksis, anvendt teori og metode indenfor hospitality samt
    kunne reflektere over hospitality-erhvervets praksis og anvendelse heraf.
    Færdigheder
    Den studerende skal kunne:
    • anvende metoder og redskaber indenfor hospitality og hostmanship samt mestre de værktøjer, der knytter sig til beskæftigelse inden for hospitality erhvervet
    • vurdere praksisnære og teoretiske problemstillinger omkring hospitality og hostmanship samt begrunde og vælge relevante løsningsmodeller i forhold til hospitality erhvervet
    • formidle praksisnære problemstillinger og løsninger i forhold til værtskabet til gæster og medarbejdere indenfor hospitality-erhvervet.
    Kompetencer
    Den studerende skal kunne:
    • udvikle og implementere oplevelser for gæsten, der samtidig skaber
    økonomisk værdi for virksomheden ud fra et etisk, respektfuldt og
    bæredygtigt perspektiv
    • indgå selvstændigt i fagligt og tværfagligt samarbejde og påtage sig
    hostmanship
    • identificere egne og andres læringsbehov for at kunne udvikle og vedligeholde
    egen viden, færdigheder og relevante kompetencer i forhold til hostmanship
    og gæsteforståelse
  • Undervisningsform
    Varierende former
  • Foreløbig litteratur

    Dette er en foreløbig litteraturliste. Der udleveres en endelig litteraturliste i forbindelse med studiestart.

    Litteratur kommer løbende i løbet af semestret. Der skal ikke købes bøger.
  • Eksamen
    Læringsmålene for eksamen er identiske med fagets læringsmål.

    Hospitality & værtskab testes sammen med Virksomhedsdrift i en fælles eksamen sidst på 1. semester.
    Faget har fælles eksamener
    4162102CS