Proteinoprensning og karakterisering

2024/2025
Engelsk titel
Protein Purification and Characterisation
Uddannelse
Laborant
Niveau
Erhvervsakademi
Start semester
2. Semester
Fagets varighed
1 semester
Opstart
Forår og Efterår
Ects
10
Udd. element
Obligatorisk
Undervisningsprog
Dansk
Fagelement
Lokalt
Studiested
Cphbusiness Laboratorie og Miljø
Fagkode
8563202CP
Fagområder
Laboratoriearbejde
Laboratorieteknologi
  • Indhold og formål
    Fagelementet beskæftiger sig med principper for og anvendelse af analysetekniske metoder til fermentering, proteinoprensning og karakterisering. Herunder planlægning, beregninger, vurdering og formidling med henblik på at kunne gennemføre proteinoprensning og karakterisering.
  • Læringsmål
    Viden
    Den studerende har:
    • har viden om analyseudstyr samt naturvidenskabelig teori i relation til pro-teinoprensning og karakterisering
    • har viden om fermentering
    • har viden om og forståelse af principper for analysetekniske metoder i relation til proteinoprensning og karakterisering
    Færdigheder
    Den studerende:
    • kan anvende analyseudstyr, analyseteknikker samt tilhørende beregninger og naturvidenskabelig teori i relation til proteinoprensning og karakterisering
    • kan vurdere laboratorieobservationer og –resultater i relation til proteinoprensning og karakterisering
    • kan formidle laboratorieobservationer og –resultater i relation til proteinoprensning og karakterisering til samarbejdspartner
    Kompetencer
    Den studerende:
    • kan håndtere planlægning og udførelse af analyseopgaver inden for proteinoprensning og karakterisering
  • Eksamen
    Alle læringsmål for Proteinoprensning og karakterisering udprøves i Prøve 2.

    I Prøve 2 indgår også mål for fagene: Analyseteknik, Kvalitetssikring, Arbejdsmiljø og Projektarbejde. Se disse fag.

    Prøvens samlede læringsmål indgår i undervisningsforløbene:
    Tema 4 - Proteinoprensning og karakterisering
    Tema 5 - Genteknologi
    2.semesterprojekt

    Se faget Analyseteknik for beskrivelse af Prøve 2.
    Faget har fælles eksamener
    8563102CP